Korábbi előadások

The 7 Wonders

Egyedül vagyunk a világban? Dr. Kartik Sheth előadásából nem csak erre kapunk választ, hanem a TRAPPIST-1 törpecsillag körül található 7 bolygó felfedezésének folyamatáról és a NASA jövőbeli terveiről is.

Satellite navigation on new waves

Paul Verhoef, a Galileo Program igazgatója ismerteti, hogy az európai műholdas navigáció infrastruktúrái hogyan teszik lehetővé az önvezetést. Az EGNOS és a Galileo támogatják az IoT-t, a fejlett logisztikát, eszközkezelést és forgalomirányítást a vasúti és légi szektorban.

Your multi-threaded code is broken (and I can prove it)

A több szálon futó alkalmazások fejlesztése jóval nehezebb feladat, mint gondolnánk. Paul Butcher előadásából kiderül, hogy például funkcionális programozással, aktorokkal, CSP-vel és Software-Transactional Memory-val hogyan kerülhetőek el a problémák és ezek hogyan segítenek abban, hogy olyan többszálú alkalmazást fejlesszünk, amely valóban működik.

LBR iiwa and mobile robotics

A piac és a munkaviszonyok termelésben okozott változása megteremtette az igényt a rugalmasabb robotikai megoldásokra. Habár eddig a nagymennyiségű termelés volt kulcsfontosságú, mostanra a fogyasztók egyedi termék iránti igénye került előtérbe. Denise Ebenhöch előadása során az ezen problémák megoldására fejlesztett robotot mutatja be.

Firefox OS: From HTML5 to hardware

A Firefox OS egy webes technológiákra építő mobil operációs rendszer. Új JavaScript alapú API-kat hozott például a szenzorok adatainak feldolgozásához, illetve a hívásindításhoz. Jan Jongboom előadása során végigvezet minket a Firefox OS architektúrájának a működésén egy JavaScript függvény hívásától egészen egy rádió chipset működéséig.

Galéria

2017

2016

2015

2014

Támogatók

Főtámogató

Vodafone

Kiemelt támogatók

BME Villamosmérnöki és Informatikai KarAccentureBoschLightwareNational InstrumentsNokia Bell LabsOTP BankSicontact

További támogatók

Simonyi Károly SzakkollégiumSchönherzSchönherz Vállalati KapcsolatokAntenna HungáriaHunPressSZOMEL